Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit hozzál a vízitúrára?

Mit hozzál a vízitúrára?

Pontosabban mit hozz a "vízre"?
A vízre szállás előtt két hibát lehet elkövetni. Amikor túl sokat pakolunk és azzal kezdődik a túra, hogy túl nehéz a hajó, és a poggyász 80%-át vissza kell rakni a kocsiba. A másik lehetséges gond, ha nem hozunk valamit, ami tényleg kell. A vízre magaddal hozni, ill. a kenuba az alábbiakat célszerű (kell) tenni:


- napszemüveg (UV-szűrős)
- élelmiszer és ital visszazárható formájú tárolás
- minél magasabb faktorszámú naptej
- szúnyogriasztó
- sapka, legalább baseball-sapka, de a legjobb a nyakat is védő vitorlás vagy légiós sapka. A szalmakalapot az első szellő lefújja, utána kapsz, borul a hajó, a szalmakalap tabu.
- könnyű dzseki, esőkabát
- fürdőruha, kis törölköző (pici)
- minimális váltóruha esetleges borulás esetére (short, póló)
- ragtapasz, egyszerűbb elsősegély felszerelés, kalcium pezsgőtabletta
- wc-papír, papír-zsebkendő, hölgyeknek egyebek
- fényképezőgép vízhatlan csomagolásban
- mobiltelefonnak, wc-papírnak vízhatlan tasak, neylon-zacskó

- a bokát biztonságosan tartó lábbeli!! Balesetet, mégpedig mást is érintő balesetet előzhetsz meg azzal, hogy a lábadat tartó, hátul is szíjas lábbeliben vagy, és nem otthoni papucsban. Pontosan azért, mert a te megcsúszásod, mást is bajba sodorhat, kérlek erre MINDENKÉPPEN ügyelj. A Decathlonban remek lábbeliket lehet kapni. A raftingon használt neoprén cipők jók! Az olyan partszakaszokon, ahol homok is juthat a cipőbe, (mivel a homok kidörzsöli a lábat), ott a neoprén cipővel célszerű zokni viselése. Szandált, nem sajnált edzőcipőt, hátul is pántos lábbelit javasolunk. Ami teljességgel használhatatlan az a flip-flop papucs, egyetlen, lábujjak közötti kis "ütközővel". Az ilyen papucs a te és a társaid érdekében nálunk tilos.

Ami kell még:
- a popók alá valami puha. Lapos szivacs, kispárna vagy felvagdosott polifoam, és hozzá zsinór, vagy ragasztó, amivel rögzíted. Az utolsó napra a kenu ülése egészen kemény lesz, ha "nem védekezel"
- nem muszáj, de hasznos lehet a kondizáshoz használt kesztyű is, ha érzékenyebb a tenyered, ujjaid
- hasznos a hosszú ujjú póló
-
jó a halásznadrág, amely ülő helyzetben védi a naptól a combot
dohányzóknak egy, a csikkek tárolására használható visszazárható üvegpalack. Erre a célra kiváló az Aldiban kapható banánlé visszazárható üvege.