Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lajta vízitúrák (2 nap)

www.vizitura.org.jpg2 napos Lajta-vízitúrák igény szerint időpontban, 4-40 fős csoportoknak bármikor! A Lajta vízitúra tökéletes hétvégi kikapcsolódás. A gyakorlott vízitúrázóknak is valami nagyon különleges. Egy hihetetlen evezési élmény, ráadásul "itt van".
A kenutúrát a magyar határ közelében Ausztriában kezdjük és - igény szerint - az osztrák oldalon vagy Mosonmagyaróváron vagy Hegyeshalom közelében fejezzük be.

Közlekedés: autóval vagy vonattal. Aki vonattal és az első nap reggelén jön, az a Bruckkal (teljes neve Bruck an der Leithe) egybeépült Bruckneudorfba jöhet közvetlenül Mosonmagyaróvárról vonattal, és a vasútállomás "alatt" a Lajta-parton találkozunk a vízitúra első napján 10:30-kor.

Szállás: igény szerint sátorral vagy vendégszobás elhelyezéssel, ill. akár hotellel is. Meg lehet szállni Mosonmagyaróváron, mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát, jó panziót, kempinget, ill. ugyanitt wellness hotelt is. 

 

 


- Kezdő vagyok. Mehetek? 
- Nem! Kezdőként a Lajtán prímán meg lehet halni. (De azért olvasd tovább....)
 
lajta-tura-019-2012-zurndorf-www.szigetkozvizitura.hu.jpg

Ha te lennél a kormányos és ez életed első vízitúrája, akkor gyere el a szigetközi vízitúráinkra bármikor, és megtanítunk kormányozni. Tavasztól őszig bármikor jöhetsz, minden nap van túránk. Fontos és majd érthető válik, hogy mit jelent az a tautológia, hogy a Lajta a Lajta. Nem olyan víz, amelyet átlagos vízitúra tapasztalattal jól meg lehet evezni. A Lajta nem a Soroksári-Duna és nem a Bodrog. Nem egy széles és lassú víz, ahol mindenre van idő, lehet korrigálni, az sem baj, ha a nádfalba sodródik a kenu. De még a sokak által próbált Felső-Tisza sem mérvadó. Egyszóval a Lajtán tudni kell evezni, a Lajtán nem lehet elkezdeni a tanulást, akkor lehet és érdemes a Lajtán vízre szállni, amikor már jól megy a kormányozás. A biztonság szent.  
 

0. nap: Lehetséges érkezés az indulás előtti délután/este 
lajta-tura-csak-ugy-szep-3-www.lajta-vizitura.hu.jpgSemelyik más túránkon nem indulunk "hajnali" 9-kor, de ezen igen, hiszen a vízreszálláshoz átmegyünk Ausztriába. 
A turnusok esetén a többi vendég idejéből nem lophatunk, ezért nyomatékosan kérjük a PONTOS érkezést, senki ne sértődjön meg, ha az orra előtt elindulunk, ugyanúgy ne minket hibáztass, ahogy a vonat is elmegy, a színházi előadás sem vár meg. Ha valaki nem biztos a saját pontos érkezésében vagy nem szeret korán kelni, inkább jöjjön a "nulladik" napon. A nulladik napon kényelmesen megejthetitek a beköltözést, hűtőszekrénybe pakolást, ha sátrazol, a sátorverést. 

 

1. nap: Vízitúra Bruckneudorf és Zurndorf között
lajta-tura-006-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpg09:00 A vízitúrára a nulladik napon vonattal jövők vonattal ugranak ki Bruckneudorfba (Királyhidára) az autósok esetén telekocsi rendszerben Dunaszigetről indul a konvoj Ausztria felé.

Ausztriában menet közben megállunk egy-két autót Zurndorfban hagyunk, majd megyünk tovább Bruckneudorfba.
10:15 Érkezés Bruckneudorfba
10:30 Vízreszállás
12:00 Deutsch Haslau
14:00 Potznneusiedel
15:00 Gattendorf
16:30 Zurndorf, kiszállás.
Szállás a sátrasoknak Zurndorban a kijelölt táborhelyen oder im Hotel am Friedrichshof :), magyarán hotelben. Persze vissza is lehet ugrani a magyarországi szállásra, akár vonattal, akár kocsival, mivel egy köpésre vagyunk Magyarországtól. Kinek mi a szimpatikus megoldás. 
17:40 A Magyarországra hazajövőknek érkezés Mosonmagyaróvárra
18:00 A Dunaszigeten, Dunakilitin, stb. megszállt vízitúrázóknak érkezés Dunaszigetre, Dunakilitbe stb., tehát a szállásadó településre.
Ja.
"Hölgyek jobbra, urak balra diszkrét szünet, kiszállás a nap során van több, a dohányosoknak is lesz "cigaretta szünet". Szóval nyugi!!

 

2. nap: Vízitúra Zurndorf - Mosonmagyaróvár
lajta-tura-018-2012-www.szigetkozvizitura.hu.jpg09:00 Ha valaki hazajött Magyarországra, akkor a vonatosok ismét vonattal, az autósok pedig újfent telekocsi rendszerben indulnak konvojban Ausztria felé, akik kint maradtak sátorban, azoknak 18 méter séta a partra.
10:00 Vízre szállás Zurndorfban
12:00 Ebéd (önellátó)
16:30 Érkezés Mosonmagyaróvárra, a vízitúra vége
Kiszállás, wc-szünet van sok, nyugi!! 

 

 

Egyedi (testre szabott) Lajta-vízitúrák 
lajta-tura-015-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpgA Szigetközbe, a Mosoni-Dunára bármikor tudtok hozzánk jönni, mivel minden nap indítunk vízitúrákat. A Lajta viszont speciális eset. 
A Lajta vízitúra akkor indul, amikorra egy kisebb társaság megrendeli és ahhoz persze már lehet csatlakozni, de a lényeg: a Lajta-kenutúra nem mindig van, nem indul automatikusan. Egyedi túrára ajánlatunkat az útvonal, az időpont és időtartam, a szállás, étkezés, szállítási igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.


 

 


Jelentkezés a Lajta-vízitúrára és a túradíj utalása
Ajánlatunk elfogadása esetén (nem lesz nehéz, ellenállhatatlan) csörrents meg, (+36 209 342 760) vagy küldj egy e-mailt (szigetkozvizitura@yahoo.com) mi küldünk egy jelentkezési lapot, értelemszerűen töltsd ki és küldd vissza! Mi pedig hamarosan küldjük a visszaigazolást. 

A visszaigazolás után 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának átutalását.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, a vízitúra időpontját és a "Lajta-vízitúra" azonosítót beírni, viszont mást NE írj oda. (Pl. 1031 Bp., Záhony u. 7. 2020. 08. 13-14., Lajta-vízitúra)