Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyedi Lajta vízitúra

Lajta vízitúra - ha vadregényes, kalandos vízitúrára vágysz!  


Feltéve, hogy erős sodrású folyókon is TAPASZTALT, a hajót tökéletesen kontrolláló, rutinos vízitúrázók vagytok. 

A Lajta kalandos, a Lajta zseniális. A Lajta az osztrák szakaszon a magyar határig huncut folyócska. Rendkívül fontos, hogy a vezérevezős tökéletesen tudja behúzni a hajó orrát és hasonlóan elengedhetetlen a tökéletes kormányzás, mert a sodorvonal bokrok, fák alá megy és ott bizony borulhat a kenu, az alásodródásos baleset pedig .... Ugye érted?
Ezért szívesen megtanítunk kormányozni (lásd lejjebb a kezdőknek szóló részt). A lényeg, hogy nem TÉNYLEG makulátlan kenuirányítás nélkül, (pláne kezdőként) a Lajtán nem szabad hajóba ülni. Akik viszont tudnak kenut vagy kajakot kormányozni, azoknak a Lajta fenséges.  


 


 


Utazás? Ahogyan szeretnétek! Lajta kenutúra akár autóval, akár vonattal. Szállás? Tőletek függ. Lehet sátorral és hotellel is, lehet startolni minden nap a magyar oldalról, és a sógoroknál is lehet maradni.

Lajta-túrákon kizárólag úszni tudó vízitúrázók vehetnek részt.

"Kezdő vagyok, mehetek?"
Szeretnél a Lajtán vízitúrázni a csapatodban lévő többiekkel, akik gyakorlottak, de te még nem vízitúráztál? Semmi gond, megtanítunk hajózni.
Gyere el a szigetközi vízitúráinkra és profit faragunk belőled. Minden nap vannak kenutúráink, minden vízitúrás napon van délelőtt oktatás, minden késő délután szívesen tanítunk, mivel a Lajtán kezdőként nem lehet vízre szállni. A következőkben - ötletadónak - bemutatjuk 2 napos túránkat. Ehhez képest lehet jóformán bármit változtatni.

 


0. nap: Javasolt érkezés a Lajta vízitúra előtti napon délután/este 
Semelyik más túránkon nem indulunk "hajnali" 9-kor, de a Lajta-túrán igen, hiszen a vízre szálláshoz átmegyünk Ausztriába. Így ha valaki Budapestről vagy az ország keleti feléből jön a Lajta vízitúrára, érdemes már a "nulladik" napon befutnia, és megejtenie a beköltözést, hűtőszekrénybe pakolást, ha pedig sátrazik, a sátorverést.  Meg lehet szállni Mosonmagyaróváron, Hegyeshalomban, Rajkán, a mi támaszpontunk Dunaszigeten van, itt javasolunk vendégházakat és azok udvarát a sátrasoknak, ill. jó panziót, kempinget, ill. wellness hotelt is.
Budapestieknek a legegyszerűbb egyébként a vonat. Aki vonattal jön, az a Bruckkal (teljes neve Bruck an der Leithe) egybeépült Bruckneudorfba mehet közvetlenül Mosonmagyaróvárról vonattal és a vasútállomás "alatt" a Lajta-parton találkozunk.

 

 

1. napi Lajta-vízitúra: Bruckneudorf és Zurndorf között
09:00 A vonatosok vonattal ugranak ki Bruckneudorfba (Királyhidára) az autósok esetén telekocsi rendszerben indul a konvoj Ausztria felé.
Ausztriában menet közben megállunk, a túravezetők autóit Zurndorfban hagyjuk, majd megyünk tovább Bruckneudorfba.
10:15 Érkezés Bruckneudorfba
10:30 Vízreszállás
12:00 Deutsch Haslau
14:00 Potznneusiedel
15:00 Gattendorf
16:30 Zurndorf, kiszállás. Szállás a sátrasoknak Zurndorban a kijelölt táborhelyen vagy hotelben. Természetesen haza is lehet ugrani a magyarországi szállásra, kinek mi a szimpatikus megoldás.
A hazajövőknek érkezés Mosonmagyaróvárra, Dunakilitibe, Dunaszigetre, Rajkára, stb. attól függően, hogy hol vettetek ki szállást 18.00 körül.
A nap során "hölgyek jobbra, urak balra" diszkrét wc-szünet, a dohányosoknak cigaretta szünet, kiszállás a nap során van sok, nyugi :)!

 

 

2. napi vízitúra a Lajtán: Zurndorf - Mosonmagyaróvár
09:00 Ha valaki hazajött, akkor a vonatosok ismét vonattal, az autósok pedig újfent telekocsi rendszerben indulnak konvojban Ausztria felé
09:30 Érkezés Zurndorba
10:00 Vízre szállás
12:00 Ebéd (önellátó)
16:30 Érkezés Mosonmagyaróvárra, a vízitúra vége
Kiszállás, wc-szünet van sok, nyugi!! 

 

 

 

Szigetközi vízitúra turnusok vs. egyedi (testre szabott) Lajta-vízitúrák 
A Szigetközbe, a Mosoni-Dunára bármikor tudtok hozzánk jönni, mivel minden nap indítunk vízitúrákat. A Lajta viszont speciális eset. 
A Lajta vízitúra akkor indul, amikorra egy kisebb társaság megrendeli és ahhoz persze már lehet csatlakozni, de a lényeg: a Lajta-kenutúra nem mindig van, nem indul automatikusan. Egyedi Lajta vízitúrára ajánlatunkat az útvonal, az időpont és időtartam, a szállás, szállítási igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

Túradíj "irányár" a Lajta vízitúrákra (ellentétben a szigetközi vízitúráinkkal a Lajtán a gyerekek számára nem tudunk kedvezményt biztosítani). Ajánlatunkat a létszám és az időpont (ill. egyéb igények) függvényében konkretizáljuk, de azért adunk itt egy irányárat, hogy ne gondold: a Lajta-kenutúra egy vagyonba kerül. 

  • 1 napos Lajta-vízitúra: 14.990 Ft/fő
  • 2 napos Lajta-vízitúra: 22.990 Ft/fő
     

 


Jelentkezés a Lajta-kenutúrára és fizetés: 
Elfogadott ajánlat esetén jelentkezés a Lajta-vízitúrára az ajánlathoz csatolt 
jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: szigetkozvizitura@yahoo.com) és a vízitúra díjának átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, a vízitúra időpontját és a "Lajta-vízitúra" azonosítót beírni. (Pl.
1031 Bp., Záhony u. 7.
 08. 13-14.,
Lajta-vízitúra)