Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bármikorra kérhető Mosoni-Duna + Lajta vízitúra (3 nap)

www.vizitura.org.jpgKezdd a vakációt őrült szupi kalanddal!

 

 

 

Lajta vízitúra 2020. június 15-17. 
Az első nap "akklimatizációs túra" a Mosoni-Dunán vagy a Szigetközben, aztán a 2. és 3 napokon következik a kenuszenzáció a Lajtán.  

 

Autóval vagy vonattal, sátorral vagy vendégszobával, hotellel
Vízitúra evezéstanítással!

 

 

 

A Lajtával álmodsz, de még akarod fejleszteni az evezőtudásodat? lajta-tura-009-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpgMég soha nem kenuztál? Szívesen felfedeznéd a lebilincselően szép Mosoni-Dunát is? Akkor EZ a Te Lajta-vízitúrád. Ebben a kenutúrában van tanulás, fokozatosság, hozzászokás. A Lajta ugyanis egy vadregényes, de a szépsége csalóka. A Lajta a szűkületekben sebes. Ha torlasszal találkozunk, nem árt tudni kormányozni. Pont jó egy tanuló, gyakorló nap a Mosoni-Dunán vagy a Szigetköz erősebb sodrású részein. Ráadásul az akklimatizáció önmagában is olyan, hogy ihaj. Hiszen akár a Szigetközbe, akár a a Mosoni-Dunára megyünk ki "edzeni", az önmagában is félelmetesen klassz, szóval ezzel a vízitúrával két legyet ütsz egy csapásra.

Egyébként a német Leitha-ból lett "Lajta" régi neve "Sárfolyó" volt. A normál vízmennyiségnél gyönyörű Lajta egy felhőszakadás után a hordaléktartalma miatt tényleg sárfolyóvá változik. Apropó, ha a csapadék mennyisége alapján nagyon megugrik a vízszint (ez ritka), nem indul vízitúra, hiszen a szelíd Lajtácska Zambezivé változik. Ilyenkor a gyorsabb sodrás a keskeny meder miatt rávihet a part menti bokrokra. Itt következik a vízitúra bemutatása, de ha bármi óhaj-sóhaj felmerül, keress és kérj nyugodtan extrákat. Jóformán bármit.

 Opcionális 0. nap: Javasolt érkezés a Lajta-vízitúrára a kenutúra előtti indulása előtti este ha "nagyon messziről", mondjuk Szatmárból vagy Békésből érkezel 
lajta-tura-kozel-kleinwolkersdorfhoz-www.lajta-vizitura.hu.jpgHa valaki "nagyon messziről" jön, érdemes már a "nulladik" napon befutnia és megejteni a beköltözést, hűtőszekrénybe pakolást, ha pedig sátrazik, sátrat verni. Meg lehet szállni Hegyeshalomban, Rajkán, Mosonmagyaróváron, mi Dunaszigeten és Dunakilitiben javasolunk vendégházakat, vendégházak udvarát, jó panziót, kempinget, ill. ugyanitt wellness hotelt is. 

 


 


1. napi Lajta-akklimatizációs vízitúra a Mosoni-Duna legsebesebb felső szakaszán vagy Szigetközben 
mosoni-duna-vizitura-www.mosoni-duna.vizitura.hu-uzemi-baleset.jpg10:30 Találkozás, tudnivalók és a legfontosabb szabályok ismertetése, a felszerelések átvétele és evezéstanulás, majd egyéni gyakorlás (kezdetben még állóvízen)
Aztán ebéd, vízre szállás és sok pihenővel kezdődik a kemény kiképzés, amit persze összekötünk egy csodálatos vízitúrával, pancsolással, majd megyünk vissza a szállásokra.  


 

 


2. napi Lajta vízitúra: evezés Bruckneudorftól Zurndorfig
lajta-tura-csoda-1.jpg09:00 Akik busszal, vonattal jöttek a vízitúrára, azok vagy a telekocsi rendszernek hála beszállnak valahova (általában ez szokott lenni) vagy Mosonmagyaróvárról rettentő egyszerűen az Österreische Bundesbahn másodperc pontosságú járatával ugranak át Bruckneudorfba. 
Bruckneudorf felé pár pillanatra megszakítjuk az utat és Zurndorfban hagyunk a létszámtól függően x db. autót, a túravezető autóját mindenképpen, hogy ő a sofőröket majd vissza tudja vinni a nap végén Bruckneudorfig
10:15 Bruckneudorf, bemelegítés, wc, naptejezés, szentbeszéd, intelmek, és amikor mindenki nagyon bólogat, hogy "igen, igen, értjük", akkor elérkezik a várva várt pillanat, 
10:30 Vízre szállás! Innentől pedig a pompázatos Lajta-paradé, majd 
Deutsch Haslau, Potznneusiedel és Gattendorf mellett kanyarogva érkezünk meg Zurndorfba, közben persze ebédelünk, pihizünk
lajta-vizitura-elso-napi-szallas-03.jpg16:30 Zurndorf, kiszállás. Szállás. Ha vándortáborozó sátras vagy, akkor szállás Zurndorban a parton, a derék sógorok által kijelölt ingyenes táborhelyen. Ha nincs sátrad vagy kényelemre vágysz, akkor lehet a szállás hotel, egy nagyon tuti, de nagyon drága osztrák hotelben vagy kicsit gyengébb, de még mindig klassz két hotel valamelyikében Hegyeshalomban - harmadáron. De a legtöbben  hazajönnek a dunaszigeti, mosonmagyaróvári, kiliti szállásaikra, hiszen az út autóval 20 perc. Ha nagy a létszám és sok a vonatos, akkor Zurndorfban visszaszállunk a Mosonmagyaróvár felé óránként jövő vonatok valamelyikére vagy jövünk telekocsi rendszerben autókkal. 
17:40 Érkezés Mosonmagyaróvárra
18:00 Érkezés Dunaszigetre
Természetesen ma is lesz számtalan "hölgyek jobbra, urak balra" diszkrét toilette-szünet, nyugi!

 

 

3. napi Lajta vízitúra:
Zurndorf - Mosonmagyaróvár

09:00 Ha van olyan vonatos, aki nem fért be sehova a telekocsi rendszerben, akkor a vonatosok ismét vonattal, az autósok telekocsi rendszerben indulnak, de ma már tényleg csak egy köpésre, Zurndorfig.
A Zurndorfban maradt sátrazó / vándortáborozó résztvevőkkel egyesülnek csapataink
09:30 Zurndorf, wc, naptejezés, bemelegítés, szöttyögés, pakolás a túrát kísérő Transitba vagy autókba
10:00 Lajta
12:00 Önellátó ebéd
16:30 ...und leider unsere Kanutour am Leitha hat zu einem Ende kommen, érkezés Mosonmagyaróvárra, but don't cry Babies... 

 

 

 

Egyedi (testre szabott) Lajta-vízitúrák 
lajta-tura-015-2011-www.szigetkozvizitura.hu.jpgA Szigetközbe, a Mosoni-Dunára bármikor tudtok hozzánk jönni, mivel minden nap indítunk vízitúrákat. A Lajta viszont speciális eset. 
A Lajta vízitúra akkor indul, amikorra egy kisebb társaság megrendeli és ahhoz persze már lehet csatlakozni, de a lényeg: a Lajta-kenutúra nem mindig van, nem indul automatikusan. Egyedi túrára ajánlatunkat az útvonal, az időpont és időtartam, a szállás, étkezés, szállítási igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Lehet kérni étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

Túradíj ERRE a Lajta vízitúrákra (ellentétben a szigetközi vízitúráinkkal a Lajtán a gyerekek számára nem tudunk kedvezményt biztosítani). 

  • 1 napos Lajta-vízitúra: 14.990 Ft/fő
  • 2 napos Lajta-vízitúra: 22.990 Ft/fő
     

 


Jelentkezés a Lajta-vízitúrára és a túradíj utalása
Ajánlatunk elfogadása esetén (nem lesz nehéz, ellenállhatatlan) csörrents meg, (+36 209 342 760) vagy küldj egy e-mailt (szigetkozvizitura@yahoo.com) mi küldünk egy jelentkezési lapot, értelemszerűen töltsd ki és küldd vissza! Mi pedig hamarosan küldjük a visszaigazolást. 

A visszaigazolás után 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának átutalását.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet, a vízitúra időpontját és a "Lajta-vízitúra" azonosítót beírni, viszont mást NE írj oda. 
(Pl. 1031 Bp., Záhony u. 7. 
2020. június 15-17.,
Lajta-vízitúra)